Nurcuların Ali Erbaş tepkisi… Altından ne çıktı: FETÖ ve Hz. İsa

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Hz. İsa’nın öldüğünü söylemesi ortalığı karıştırdı. Nurcuların yayın organı Yeni Asya, Erbaş’a sert tepki gösterdi. Gazetenin haberinde Kur’an-ı Kerim’den alıntı yapıldı:
” Nisa Sûresinin 157. ve 158. âyetleri şöyle: ‘Allah elçisi Meryem oğlu Îsâ Mesîh’i öldürdük’ demeleri yüzünden… Hâlbuki onu ne öldürdüler ne de çarmıha gerdiler… bu konuda tam bir kararsızlık içindedirler. Bu hususta zanna uyma dışında hiçbir bilgileri yoktur ve kesin olarak onu öldürmemişlerdir. 157 Bilâkis Allah onu kendine kaldırmıştır. Allah izzet ve hikmet sahibidir. 158″


Ancak Yeni Asya bununla da yetinmeyerek Said-i Nursi’nin de Hz. İsa ile ilgili fikirlerini paylaştı. Haberde şöyle denildi:
“Said-i Nursi Mektubat adlı kitabında “Ahirzamanda Hazret-i İsa Aleyhisselâm gelecek, Şeriat-ı Muhammediye (asm) ile amel edecek” mealindeki hadisi izah ederken, Hazret‑i İsâ’nın (as) hayatta olduğunu ve dünyevî cismiyle semâvâtta bulunduğunu belirtir.
Üçüncü hayat tabakası olarak adlandırdığı makamda insanî ihtiyaçlardan sıyrılarak âdeta melek hayatı gibi bir hayat yaşadığını ifade eder. Hz. İsa’nın tekrar dünyaya gönderildiğinde de İsevîlik şahs-ı manevîsini temsil ederek, “vahy-i semavî kılıcıyla inkâr-ı uluhiyet fikrini öldüreceğini” söyler.”

Öte yandan Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel’in Saidi Nursi’nin talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu’nun yeğeni Süleyman Yasin Akdeniz ile yaptığı söyleşide Akdeniz, Nurcuların Fetullah Gülen’i Hz. İsa olarak kabul ettiklerini söyledi.
Akdeniz konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Büyük bir zafiyet var burada. Bürokrasi içinde uzantılar var demek ki. Devlet içindeki FETÖ uzantıları bunlara dokunulmasını engelliyor demek ki. Bu yapıların arkasındakiler Fethullah Gülen’i 1972’lerde Hz. İsa olarak anlatıyorlardı. Nurcuların 1970 yılındaki konusu neymiş, her şey bitmiş de Fethullah Gülen, İsa Peygamber midir, değil midir, bunu tartışıyorlarmış!
Ve bu noktadan da diyor, bazıları itiraz etti diyor. Hayır Hz. İsa olamaz falan diye. Bediüzzaman’ın o dönemdeki, Kastamonu’daki mühim bir evliya olan, Allah dostu diye bildiğimiz talebelerinden, Mehmet Feyzi var, Mehmet Feyzi Kul. Ona bu meseleyi soruyorlar. Mehmet Feyzi Efendi diyor ki, işte diyor, hızır makam var, şu makam var, bu makam var. Yani Fethullah Gülen’e İsa aleyhisselam denmesi, İsa makamında bir insan demesi, İslam şeriatına göre, Kur’an’a göre, sünnete göre doğrudur. Bunda hiçbir beis yoktur. Öyle inanabilir, caizdir deyip savunuyor. Siz de kendiniz okuyun, 1972 yılının başlarında. Sayfa 214’te. Ve bu kitap şu anda internette hala kullanılıyor.”

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir